Adoption kulku

Harkitsetko koiran tai kissan adoptoimista Rodokselta?

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan koiran tai kissan Rodokselta, toimi näin:


1. Aloita tutustumalla kotisivuillamme olevaan adoptiosopimukseen ja tietopakettiin (erillinen tietopaketti kissalle ja koiralle).

2. Tutustu adoptoitavissa oleviin eläimiin Facebook-ryhmässämme. Huomioi, että siellä on vain murto-osa kaikista adoptoitavissa olevista eläimistä. Mikäli et löydä etsimääsi, kysy meiltä muita vaihtoehtoja. Huomioi, että kissojen ja koirien ikäarviot ovat nimenomaan arvioita ja että ne täsmentyvät, kun eläintä aletaan valmistelemaan adoptiota varten.

3. Täytä adoptiohakemus huolellisesti ja lähetä se meille.

4. Kun olemme vastaanottaneet hakemuksen, otamme sinuun yhteyttä. Adoptiohakemuksen lähettäminen ei takaa, että adoptioon ryhdytään vaan se toimii pohjana adoptiohaastattelua varten.

5. Kaikki adoptiohakemuksen lähettäneet haastatellaan. Vierailemme myös mahdollisuuksien mukaan ja sovitusti adoptoijan luona. Haastatteluun kannattaa valmistautua lukemalla koiran/kissan tietopaketin sekä tutustumalla adoptiosopimukseen ja maksuihin.

6. Mikäli adoptioon ryhdytään, maksat varausmaksun, jonka turvin eläin toimitetaan eläinlääkärille. Varausmaksua ei palauteta, vaikka adoptioon ei ryhdyttäisikään tai se peruuntuisi ennen eläimen saapumista Suomeen. Varausmaksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI42 1743 3000 0235 50 viitteellä 1915. Koirien varausmaksu on 180 € ja kissojen 100 €.

7. Maksamallasi varausmaksulla kustannetaan 1) testit (koirilta leishmania, ehrlichia, sydänmato, anaplasma ja babesia, kissoilta FIV ja FeLV), 2) mikrosiru, 3) rokotukset (yhdistelmärokote ja rabiesrokote) sekä 4) loishäätö (ulko- ja sisäloishäätö). Koirilta otetaan myös perusverenkuva. Eläimelle kirjataan myös eläinlääkärin toimesta passi.

Koirille ja kissoille annetaan yhdistelmärokote pääsääntöisesti kahteen kertaan noin 3 viikon välein sekä rabiesrokotus kertaalleen. Viimeisen rokotteen ja erityisesti rabiesrokotteen antoajankohdasta on kuluttava vähintään kuukausi ennen matkustusta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koira tai kissa voi matkustaa Suomeen noin 2 kk kuluttua ensimmäisestä rokotuskerrasta.

Sekä koirilta että kissoilta voidaan testata myös muita tauteja adoptoijan toiveesta, mutta ne tulee maksaa erikseen.

Rodoksella eläinlääkärikulut ovat huomattavasti pienemmät kuin Suomessa, joten esim. hampaat kannattaa hoidattaa kuntoon jo siellä.

8. Kun varausmaksu on suoritettu, eläintä on käytetty eläinlääkärillä ja adoptio etenee, lähetät meille sähköpostitse skannattun adoptiosopimuksen, johon olet täyttänyt omat tietosi ja jonka olet allekirjoittanut. Lähetä adoptiosopimus osoitteeseen rhodianstrayanimal (at) gmail.com.

9. Varausmaksun suorittamisen jälkeen adoptioprosessi etenee adoptiomaksun suorittamisella. Adoptiomaksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI42 1743 3000 0235 50 viitteellä 1915. Koirien adoptiomaksu on 200 € (erityisadoptiossa 140 €) ja kissojen 100 € (erityisadoptiossa 70 €). Adoptiomaksu sisältää muun muassa kliinisen tutkimuksen ja pakolliset loishäädöt eläinlääkärillä ennen matkustusta, Traces-terveystodistuksen sekä kuljetuskopan lentoa varten.

10. Kun tiedämme, milloin adoptoimasi eläin voi aikaisintaan matkustaa Suomeen, aloitamme lentokummin etsimisen. Yhdistys vastaa eläimen lentoaikataulun suunnittelusta ja lentämiseen liittyvistä valmisteluista. Huomiothan, että koronan aiheuttaman poikkeusajan aikana eläimen matkustuskuluihin voi sisältyä ylimääräisiä kustannuksia erityisjärjestelyistä johtuen.

11. Lentokummin löydyttyä lento maksetaan. Eläimen lentolippu maksaa lentoyhtiöstä riippuen noin 50-150 euroa. Lentolippu ei sisälly adoptoimasi eläimen varaus- tai adoptiomaksuun.

12. Kun eläin saapuu Suomeen, olet vastaanottamassa adoptoimaasi koiraa/kissaa lentokentällä.

HUOM! Kadulta adoptoidut kissat pitää ottaa ensimmäisen eläinlääkärikäynnin ja rokottamisen yhteydessä pois asuinpaikaltaan ja sijoittaa kotihoitoon kunnes vähintään 30 vrk varoaika rabiesrokotuksesta on umpeutunut ja kunnes kissa on valmis matkustamaan. Tästä voi koitua adoptoijalle lisäkustannuksia, joista sovitaan aina tapauskohtaisesti erikseen.


Tutustu:

Koirien adoptiosopimus

Kissojen adoptiosopimus

Koirien tietopaketti

Kissojen tietopaketti