Adoption kulku /How to adopt

Harkitsetko koiran tai kissan adoptoimista Rodokselta?

Tutustu huolellisesti adoption kulkuun, adoptiosopimuksiimme ja kattaviin tietopaketteihimme, joissa kerromme seikkaperäisesti adoptioon ja eläimiin liityvistä asioista.  

1. Aloita tutustumalla adoptiosopimukseemme ja tietopakettiin (erillinen tietopaketti kissalle ja koiralle).

2. Tutustu adoptoitavissa oleviin eläimiin. Mikäli et löydä etsimääsi, ota yhteyttä (katso kissojen osalta Facebook-sivuiltamme adoptoitavissa olevia kissoja).

3. Täytä adoptiohakemus huolellisesti ja lähetä se meille.

4. Kun olemme vastaanottaneet hakemuksen, otamme sinuun yhteyttä.

5. Mikäli adoptioon ryhdytään, toimitat meille sähköpostitse skannattun adoptiosopimuksen, johon olet täyttänyt omat tietosi ja jonka olet allekirjoittanut. Lähetä adoptiosopimus osoitteeseen rhodianstrayanimal (at) gmail.com.

6. Kun adoptiosopimus on palautettu maksat ennakkomaksun, jonka turvin eläin toimitetaan eläinlääkärille. Ennakkomaksua ei palauteta, vaikka adoptioon ei ryhdyttäisikään tai sen peruuntuisi ennen eläimen saapumista Suomeen. Ennakkomaksuun tarvittavat maksutiedot löydät adoptiosopimuksesta.

7. Eläinlääkärillä eläin testataan (leishmania, ehrlichia, sydänmato ja anaplasma koirilta, FIV ja FeLV kissoilta), mikrosirutetaan, rokotetaan ja loishäädetään (ulko- ja sisäloishäätö). Koirille annetaan perusrokotus kahteen kertaan 2-4 viikon välein ja viimeisen rokotuksen ajankohdasta on kuluttava vähintään kuukausi ennen matkustusta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että koira voi matkustaa Suomeen 1,5-2 kk kuluessa ensimmäisestä rokotuskerrasta (joka sisältää sekä perusrokotteen että rabiesrokotteen). Sekä koirilta että kissoilta voidaan testata myös muita tauteja adoptoijan toiveesta, mutta ne tulee maksaa erikseen. Eläimelle kirjataan myös eläinlääkärin toimesta passi.

8. Mikäli adoptiolle ei ole estettä, jatkuu adoptioprosessi adoptiomaksun suorittamisella. Adoptiomaksuun tarvittavat maksutiedot löydät adoptiosopimuksesta.

9. Kadulta adoptoidut kissat pitää ottaa rokottamisen yhteydessä pois asuinpaikaltaan ja sijoittaa jonkun luo siksi aikaa kunnes 21 vrk varoaika rabiesrokotuksesta on umpeutunut. Tästä koituu adoptoijalle lisäkustannus, joka on noin 4 €/päivä.

10. Kun tiedämme, milloin aikaisintaan eläin voi matkustaa, pyrimme löytämään lentokummin. Yhdistys vastaa eläimen lentoaikataulun suunnittelusta yhdessä adoptoijan kanssa. 

11. Lentokummin löydyttyä lento maksetaan.

12. Kun eläin saapuu Suomeen, olet vastaanottamassa sitä lentokentällä.

Tutustu:

Koirien adoptiosopimus

Kissojen adoptiosopimus

Koirien tietopaketti

Kissojen tietopaketti