Adoption kulku /How to adopt

Harkitsetko koiran tai kissan adoptoimista Rodokselta?

Tutustu huolellisesti adoption kulkuun, adoptiosopimuksiimme ja kattaviin tietopaketteihimme, joissa kerromme seikkaperäisesti adoptioon ja eläimiin liityvistä asioista.  

1. Aloita tutustumalla adoptiosopimukseemme ja tietopakettiin (erillinen tietopaketti kissalle ja koiralle).

2. Tutustu adoptoitavissa oleviin eläimiin täällä. Facebook-ryhmässämme on vain murto-osa kaikista adoptoitavissa olevista eläimistä. Huomioi, että kissojen ja koirien ikäarviot ovat nimenomaan arvioita ja että ne täsmentyvät kun eläintä aletaan valmistelemaan adoptiota varten.

3. Täytä adoptiohakemus huolellisesti ja lähetä se meille.

4. Kun olemme vastaanottaneet hakemuksen, otamme sinuun yhteyttä.

5. Kaikki adoptiohakemuksen lähettäneet haastatellaan. Haastatteluun kannattaa valmistautua lukemalla koiran/kissan tietopaketin sekä tutustumalla adoptiosopimukseen ja maksuihin.

6. Mikäli adoptioon ryhdytään, maksat ennakkomaksun, jonka turvin eläin toimitetaan eläinlääkärille. Ennakkomaksua ei palauteta, vaikka adoptioon ei ryhdyttäisikään tai se peruuntuisi ennen eläimen saapumista Suomeen. Ennakkomaksuun tarvittavat maksutiedot löydät adoptiosopimuksesta.

7. Kun ennakkomaksu on suoritettu, eläintä on käytetty eläinlääkärillä ja adoptio etenee lähetät meille sähköpostitse skannattun adoptiosopimuksen, johon olet täyttänyt omat tietosi ja jonka olet allekirjoittanut. Lähetä adoptiosopimus osoitteeseen rhodianstrayanimal (at) gmail.com.

8. Eläinlääkärillä eläin testataan (koirilta leishmania, ehrlichia, sydänmato, anaplasma ja babesia, kissoilta FIV ja FeLV), mikrosirutetaan, rokotetaan ja loishäädetään (ulko- ja sisäloishäätö). Koirille annetaan perusrokote kahteen kertaan noin 3 viikon välein sekä rabiesrokotus. Rokotteiden ajankohdasta on kuluttava vähintään kuukausi ennen matkustusta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koira voi matkustaa Suomeen noin 2 kk kuluessa ensimmäisestä rokotuskerrasta (joka sisältää sekä perusrokotteen että rabiesrokotteen). Eläimelle kirjataan myös eläinlääkärin toimesta passi.

9. Sekä koirilta että kissoilta voidaan testata myös muita tauteja adoptoijan toiveesta, mutta ne tulee maksaa erikseen. 

10. Ennakkomaksun suorittamisen jälkeen adoptioprosessi etenee adoptiomaksun suorittamisella. Adoptiomaksuun tarvittavat maksutiedot löydät adoptiosopimuksesta.

11. Kadulta adoptoidut kissat pitää ottaa rokottamisen yhteydessä pois asuinpaikaltaan ja sijoittaa jonkun luo siksi aikaa kunnes 30 vrk varoaika rabiesrokotuksesta on umpeutunut. Tästä voi koitua adoptoijalle lisäkustannuksia, joista sovitaan aina tapauskohtaisesti.

12. Kun tiedämme, milloin adoptoimasi eläin voi aikaisintaan matkustaa, pyrimme löytämään lentokummin. Yhdistys vastaa eläimen lentoaikataulun suunnittelusta ja lentämiseen liittyvistä valmisteluista. 

13. Lentokummin löydyttyä lento maksetaan.

14. Kun eläin saapuu Suomeen, olet vastaanottamassa adoptoimaasi koiraa/kissaa lentokentällä.

Tutustu:

Koirien adoptiosopimus

Kissojen adoptiosopimus

Koirien tietopaketti

Kissojen tietopaketti