Suomessa kotia etsii

Toivo

Lohjalta kotihoidosta käsin omaa kotia etsii noin 5-vuotias Toivo. Toivo saapui kotihoitoon Vantaalle Mariian luokse tiistaina 20.12. ja siirtyi 6.1.2023 Anun luokse Lohjalle, jossa myös Carin-koira on kotihoidossa.

Toivo on äärimmäisen helppo koira, jonka voisi luulla aina asuneen kotioloissa. Toivo nukkuu sohvalla ja pedeissä, menee portaat hienosti ylös ja alas, syö ja juo. Antaa pukea varusteet, nauttii rapsutuksista, tykkää koirakavereista ja välillä jo ujosti heiluttelee heillekin häntää Miehet sekä kissat vielä selvästi jännittävät, mutta haistelee kyllä kiinnostuneesti.

Toivolla on kertynyt liikakiloja tarhalla vähäisen liikunnan ja hyvän ruokahalun seurauksena. Vaikka Toivo on hyvin syönyt ja ylimääräisiä kiloja on edelleen, ei Toivoa tunnu yhtään haittaavan, että joku muu syö sen ruuat ja herkut. Omassa rauhassa Toivo syö kupin tyhjäksi.

Liikunta ei ainakaan vielä ole oikein hänen juttunsa, ulkona köpötellään aika rauhakseen ja loppu aika levätään ja rentoudutaan. Toivo ei tykkää, että hihna kiristyy, silloin hän yrittää vaihtaa suuntaa ja homma menee herkästi joka suuntaan sinkoiluksi. Kotihoitaja Anu on käyttänyt Toivolla pitkää hihnaa lenkillä, lyhyellä hihnalla on enemmän sinkoilua kun Toivo yrittää väistää ettei hänen päällensa astuta. Oma aidattu piha olisi tosi kiva Toivolle jatkossakin.

Ääniä Toivo kuuntelee. Se huomaa aina kun esim. naapuri tulee kotiinsa tai on lumitöissä. Silloin Toivo kuuntelee pää ylhäällä ja on vähän levoton. Toivo ei varmaan kestäisi pikkulapsiperheen ääniä ja vauhtia vaan mahdollisten lasten pitäisi olla vähintään kouluikäisiä.

Toivo tulee hyvin toimeen Carinin kanssa, mutta on aika välinpitämätön sitä kohtaan eikä reagoi mitenkään kun Carin sinkoilee vieressä. Toivo ei yhtään sinkoile tai hötkyile. Toivo pärjäisi varmaan ainoana koiranakin mutta koska Toivo on muita koiria kohtaan ystävällinen, hyötyisi hän varmasti rauhallisesta koirakaveristakin.

***

Toivo on syntynyt arviolta vuonna 2017. Toivo on asunut pennusta asti Rodoksen kunnallisella tarhalla, johon hänet tuotiin turvaan koiran hyökättyä emon, Toivon ja sisarusten kimppuun lähellä Euromedican sairaalaa.

Toivo on kiltti, seurallinen ja tulee muiden koirien kanssa hyvin juttuun. Toivon emo ja sisarukset löysivät jo kodit, mutta jostain syystä tämä suloisuus ei vielä ole löytänyt omaa perhettään.

Perustiedot Toivosta:

Kastroitu uros, painoa noin 28 kg, säkäkorkeutta noin 55 cm.

Arvioitu syntymäaika 1.5.2017.

Leishmania, anaplasma, babesia, sydän- ja ihomato negatiiviset. Ehrlichia positiivinen, saanut siihen kuukauden antibiottikuurin.

Myös Toivon maksa-arvoja seurattiin ennen Toivon tuloa Suomeen ja ne olivat aluksi koholla (luultavasti ehrlichian takia) mutta normalisoituivat sittemmin.

Hampaat putsattu Rodoksella.

Toisessa kainalossa on lipooma, eli rasvapatti, joka ei tunnu vaivaavan eikä sitä siksi ole poistettu.

Yhdistelmärokote voimassa 15.11.2023 saakka, rabiesrokote voimassa 25.10.2023 saakka.

Loishäädöt, mikrosiru, passi ja Traces-todistus.

Adoptiokulu 490 eur.

Toivon albumiin Facebookissa pääset täältä:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.129227469170460&type=3


.